Registracija
Gost, dobrodošli na City of Angels forum! Registrirajte se ili prijavite za nastavak.

 Str: 1   Dolje
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
User Control Panel Guide
Srpanj 07, 2016, 07:36:14 poslijepodne
Offline Veljača 23, 2017, 12:09:21 prijepodne
Ovdje možete saznati kako bi trebala izgledati vaša UCP aplikacija, aplikacija koja zadovoljava sve ispisane kriterije u pravilniku UCP-a, te sve potrebne informacije oko registracije, uvoza računa, postavljanja dinamičnih potpisa na forum i ostalo.

Aplikacija

Spoiler for Uvod u aplikaciju:
Prvenstveno, ukoliko dobro započnete početak priče i ako se to testeru svidi, znajte da je možda i ostatak dobar. - prvi dojam je najvažniji pa i u gejmerskom svijetu. Nadalje, vaša priča ne smije biti kratka (u par rečenica) jer je to priča vašeg karaktera, životna ili trenutna. Izbjegavajte bajke koje su aktivne u 90% aplikacija: "otac mi je bio mafijaš, oca mi je ubila banda, ubio sam 50 osoba i opljačkao 5 banki, roditelji su mi umrli dok sam bio mlad, sad sam siroče etc." jer ovo što je navedeno je česti primjer u pričama koje ljudi šalju. Dakle, na prvom mjestu je: originalnost, a iza toga i gramatika. Naravno, možete vi spomenuti nešto od navedenih oblika ali to mora biti smisleno. Što se gramatike tiče, ona ne igra nekakvu veliku ulogu pored kolektivne smislenosti aplikacije i onoga što pišete, iako je lijepo za vidjeti kada je aplikacija uredna.

Ukratko:
  • kratko, jasno i sažeto.
  • originalno
  • gramatički što točnije
  • ne pišite preopširno (o svojim roditeljima, sestrama, braći...) nego o sebi jer je to priča za vas

Spoiler for Pravila naznačena u aplikaciji:
U aplikaciji vam se na nos nabijaju pet pravila: Meta Gaming, Power Gaming, Pljačkanje, Silovanje i pravila kockanja. Za svako od postavljenih pravila morate napisati točnu definiciju koja je propisana na našem forumu u rubrici "Pravila i upute". U protivnom, ako krivo definirate jedno jedino pravilo, a ostalo je u redu, aplikacija se automatski odbija.

Spoiler for * Primjer dobre i prolazne IC priče:
Tekst je u izvornom vlasništvu City of Angels zajednice. Nije dopušteno daljne kopiranje i iskorištavanje. Autor: Zelda
Općenite informacije

Spoiler for Registracija UCP računa i povezivanje:

UCP račun registrirate klikom na link - http://ucp.cityofangels-roleplay.com Registrirate ga klikom na tekst "Registracija"
* Registracija UCP računa je ništa drugo nego kao registracija na svaku web stranicu.


Spoiler for Uvoz server računa:Nakon što se odlučite za uvezivanje već postojećeg, registriranog računa na serveru, morati će te ponovno riješiti kratak niz od 10 pitanja. Naravno, nećete morat pisati kompletnu prijavu (priču i pravila).


* U treće polje "e-mail" unosite mail koji ste podesili tokom registracije ili promjenili u igri putem komande /account.
* Ukoliko niste postavili sigurnosno pitanje ili validan e-mail, vaš račun će biti trajno zaključan što vam onemogućuje uvoz.

Nakon što ste sve unijeli, kliknite na tipku "Submit". Poslije toga u nekom vremenskom razdoblju bi na vaš validan mail trebao stići PIN kod koja MORA biti povezan sa vašim mailom.
Nakon što upišete validan PIN kod u predviđeno polje, vaš server račun će biti otključan i spreman za korištenje.


Spoiler for Povezivanje računa sa forumom:

Ukoliko želite da vaš UCP računa importa (uveže, ubaci) informacije sa vašeg forum profila kao što je avatar, u postavkama profila morate unjeti profil ID.

ID profila će te saznati na način da odete na neki svoj post iz X teme, kliknete na svoj nick ili avatar, nakon čega vam se profil otvara i ID isčitavate iz linka (u ovom slučaju ID je 5).Spoiler for Server računi:

Nakon uspješne registracije na User Control Panel, pred Vama će se pojaviti kategorija: Server Računi, odmah ispod prvobitnih informacija. U toj kategoriji primjetit ćete račun koji ste Već uveli, kao i četiri slobodna slota za nove račune.
Spoiler for Informacije o računima:

Klikom na neki od već postojećih računa unutar slota, dobit ćete detalje o tom računu. Najprije će Vam se pojaviti osnovne informacije kao što su: Njegov ID, Nick, Datum zadnjeg ulaska na Server, Upozorenja i slično.
Za više detalja o navedenom računu, dovoljno je samo malo scrollati dolje, gdje ćete moći vidjeti informacije kao što su: Donator rank, trajanje donacije, spol, level, godine i slično.Odmah, malo niže ispod pronaći ćete dozvole koje Vaš Charachter posjeduje.


Vaša sva oružja također će biti zabilježena, kao i imovina kojom raspolažete na navedenom računu.Odmah nakon imovine čekaju Vas dodatne informacije o banovima , kickovima i upozorenjima ikada učinjenim na navedenom računu.


Za kraj Vas čekaju odlični dinamički potpisi za Forum zajednice u svijetljoj ili tamnijoj verziji. Za korištenje ovih potpisa dovoljno je samo kliknuti na jedan od ponuđena dva i staviti link u potpis, ili na željeno mjesto. Link 2 je već uređena verzija za potpis. Potrebno je samo centrirati po želji.


Spoiler for Dinamični potpisi:

Nakon što ste se uspješno registrirali i uveli svoj račun, Vaš User Control Panel će Vam odmah dati prvobitne informacije o Vašem imenu, Forum nalogu, posljednjem ulasku na server, datumu registracije, E - mailu i IPu. Također , pojavit će se i prostor za Vaš avatar uz ponuđene podrubrike: Obavijesti, Statistika i Organizacije.Spoiler for Tipka obavijesti:

Dinamični Button 'Obavijesti ' otvorit će Vam mali prozorćić namijenjen svim važnim obavijestima. Ukoliko nema obavijesti, prozorćić će biti prazan.Spoiler for Tipka statistika:

Kao što sam naziv kaže, ovaj dinamični button će Vam prikazati najnoviju statistiku na serveru koja se samostalno automatski anžurira prema stanju. Mali je to kutak u kojem možete pronaći TOP 10 igrače po raznim kriterijima kao što su: Novčano stanje, leveli i slične stvari. Tko zna, možda jednom na TOP listi budete baš Vi!


Ono što ovaj dio panela čini tako posebnim jest i opcija 'Spoji se' koji ćete primjetiti odmah pri vrhu navedene sekcije. Ova opcija Vam omogućava trenutno spajanje na Server , odnosno Vaš registrirani račun. Dovoljan je jedan klik!Spoiler for Tipka organizacije:

Organizacijski panel putem kojeg možete vidjeti trenutnu listu članova, i malu organizacijsku statistiku kao i posljednje aktivnosti Vaše organizacije koje se samostalno anžuriraju pronaći ćete na Buttonu Organizacije.


Lideri određenih fakcija imaju sposobnost kickanja i promjene stanja u fakciji putem UCPa, što je njegova dodatna prednost.

Ukoliko se iz određenih podrubrika Panela želite vratiti u glavni dio, dovoljno je samo kliknuti na User Control Panel logo koji se nalazi uvijek u lijevom gornjem uglu.
 Str: 1   Gore